KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

Komunikaty bieżące

Szanowni Państwo,

Filharmonia Łódzka zaprasza do obejrzenia i wysłuchania bezpłatnej transmisji online piątkowego koncertu (27.11.2020, g.18.55).

Zabrzmi IV Symfonia Gustava Mahlera. Wystąpi światowej sławy sopranistka Sarah Traubel. Zagra Orkiestra Symfoniczna FŁ pod batutą Pawła Przytockiego. Koncert poprowadzi Marcin Majchrowski.

Na pytanie - dlaczego Mahler, dlaczego IV symfonia, Maestro Paweł Przytocki odpowiedział:

„Gustav Mahler, największy prorok wśród kompozytorów i największy kompozytor wśród proroków. Muzyka Mahlera ma wewnętrzny żar pozwalający oderwać się od rzeczywistości,

od świata pogrążającego się w rozpaczy. W tym czasie pandemii ma głęboki sens i przesłanie, jest metaforą ludzkiego losu.

IV Symfonia przynosi dużo ukojenia i optymizmu, jest tęsknotą za niebem w kontekście religijnym i etycznym. Jest budowaniem świata, do którego tęsknimy, świata niebiańskiego spokoju,

w którym rozbrzmiewa najpiękniejsza muzyka na świecie, której nie można porównać z jakąkolwiek istniejącą muzyką.”

Transmisję rozpoczynamy o 18.55

https://www.youtube.com/watch?v=nsOVqadl72E

Zachęcamy wszystkich internautów do oglądania i słuchania koncertu na ekranie telewizora.

Mogą nas Państwo wesprzeć wpłacając dowolną kwotę za oglądanie transmisji koncertów online: https://filharmonia.lodz.pl/pl/aktualnosci/wsparcie-dla-muzyki


Szanowni Państwo,
od poniedziałku 23 listopada wznawiamy zajęcia stacjonarne. Jednak ze względu na przedłużającą się absencję pracowników pedagogicznych dzieci będą pozostawały w grupach łączonych.

Zgodnie z opinią Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Łodzi w dniach 12 -20 listopada 2020r. Przedszkole Miejskie nr236 zawiesza zajęcia stacjonarne we wszystkich grupach. 

Opinia PPIS:

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Łodzi opiniuje pozytywnie wniosek Dyrektora  Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 7 w sprawie zawieszenia zajęć stacjonarnych w Przedszkolu Miejskim  Nr 236  w Łodzi od dnia 12.11.2020r. do dnia 20.11.2020r. i

Urszula Jędrzejczyk - Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Łodzi


Dodatkowy zasiłek opiekuńczy dla rodziców

Konsultacje z logopedą odbywają się w każdy pierwszy wtorek miesiąca w godz. 16-16.30 za pośrednictwem aplikacji TEAMS. Zainteresowanych prosimy o informację drogą elektroniczną co najmniej dwa dni wcześniej.
Adres e-mail: p.wojtczak@zszp7.elodz.edu.pl

Informujemy, że w związku z połączeniem Przedszkola Miejskiego nr 236 i Szkoły Podstawowej nr 44 w Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 7 zmianie uległ numer konta do opłat za pobyt i żywienie dzieci 
                                      02 156000132014033680000005
Jednocześnie przypominamy, że wpłat dokonujemy w nieprzekraczalnym terminie do 15 dnia każdego miesiąca.

Szczegółowe informacje i zasady funkcjonowania Przedszkola Miejskiego nr 236 w Łodzi w czasie pandemii
Szanowni Rodzice!
W związku z przyjęciem wszystkich dzieci od 1 września bardzo prosimy o zapoznanie się z zasadami, których należy przestrzegać podczas pobytu Państwa dzieci w przedszkolu pracującym w reżimie sanitarnym.
 
Szanowni Państwo,

Od 1 września 2020 r. pracujemy z uwzględnieniem szczególnych zasad bezpieczeństwa zawartych   w  rekomendacjach MEN i GIS. 

Wytyczne GIS z dnia 25 sierpnia 2020


Do poczytania:

Podstawa programowa